Kinderen

Wanneer kinderen thuis, op school of in contact met anderen ergens in vastlopen, brengt dat veel zorgen met zich mee. Hoeveel je als ouder ook probeert om je kind te helpen, soms is hulp van buitenaf zeer welkom.

Hulp van The Dogeffect is laagdrempelig, omdat kinderen vooral lekker bezig zijn met de honden. De activiteiten worden zo ingezet en gestuurd dat er veel leermomenten in naar voren komen. Deze leermomenten zijn afgestemd op de hulpvraag van (u en) uw kind. Soms gaat het alleen om uw kind zelf, soms is het ook zinvol om aan de slag te gaan met (een deel van) het gezin. We kijken samen hoe het geleerde in de praktijk kan worden gebracht.

Bij sommige hulpvragen zal het gaan om problemen waar uw kind met de juiste begeleiding helemaal overheen kan ‘groeien’. Bij andere problemen gaat het erom dat uw kind op een effectieve manier leert omgaan met de beperkingen en mogelijkheden die hij of zij heeft.

Vooraf krijgt u een inschrijfformulier toegezonden, aan de hand van dit formulier en eventueel een eerste kennismakingsgesprek wordt bekeken of uw kind binnen The Dogeffect op zijn of haar plek is voor hulp.