Training

Bij voldoende behoefte -of een aanvraag vanuit een (onderwijs)instelling, bedrijf of organisatie- verzorgd The Dogeffect ook trainingen met de honden.

Hierbij moet u denken aan sociale vaardigheidstrainingen/weerbaarheidstrainingen (voor kinderen en jeugd), trainingen in het omgaan met honden (kinderen) en communicatietrainingen (volwassenen). Het voordeel van het werken in een groep is dat de deelnemers veel van elkaar kunnen leren en samen met de opgedane kennis kunnen oefenen. Zo wordt de opgedane kennis snel omgezet in nieuwe vaardigheden.

De honden geven een grote meerwaarde aan de trainingen. Zij laten duidelijk zien wat het effect van ons gedrag is, op dat van anderen. De honden zullen op een eerlijke, maar niet-oordelende manier laten zien wat werkt en wat niet werkt. Daarnaast kan veel hondengedrag als metafoor dienen voor het gedrag van mensen onderling, waardoor veel onbewuste processen zichtbaar worden. Hierdoor wordt je bewuster van je eigen invloed op de omgeving en kun je hier op gericht op inspelen om je doelen te bereiken.